🚚 Voor 18:00 besteld, morgen in huis. Gratis levering vanaf €35.

Een onder rugbrace of rugbandage kopen? De beste rugbanden voor de onderrug bij The Shape Label™

Rugbraces voor de onderrug variëren in samenstelling en hebben verschillende functies. In dit artikel van The Shape Label™ lees je alles wat je moet weten over onderrugbraces en rugbanden voor de onderrug.

Rugbrace voor de onderrug kopen? Ontdek de beste rugbandages en rugbraces van The Shape Label™

INHOUD

  • Waarom een onderrug brace
  • Soorten onder rugbraces
  • Onze aanbevolen rugbanden voor de onderrug en tegen lage rugpijn

 GERELATEERD AAN DIT ARTIKEL


Lumbar Belt Advanced Rugbrace onderrug
The Shape Label™ - Lumbar Belt Medical™ Rugbrace voor de onderrug - Rugband met baleinen

Lumbar Belt Medical™ Rugbrace

€119,95 

WAAROM EEN ONDERRUG BRACE

Een onderrugbrace of lumbostaat is een medische hulpmiddel gemaakt om lage rugpijn (lumbago) of instabiliteit in de wervelkolom tegen te gaan. Een rugband voor de onderrug kan ook gebruikt worden na een trauma of een blessure of bij een van de volgende klachten:

  • Scoliose
  • Hernia
  • Ischias
  • Kyphose
  • Artrose
  • Spondylosis
  • Stenose
  • Overblasting

De grootste taak van een lumbostaat is om de rug en de wervelkolom te stabiliseren en pijnlijke en onverwachte bewegingen te limiteren. Op die manier kunnen de rugspieren zich herstellen en ben je een stap dichter bij de pijnloze dag.

 

SOORTEN ONDER RUGBRACES

Onder rugbraces komen in alle soorten en maten. Het belangrijkste is dat jij de rugbandage kiest die het meest past bij jou. Hieronder lees je meer over de soorten rugbraces.

Voor dagelijkse comfort en activiteiten die weinig fysieke arbeid vragen, raden wij een onderrugband aan die makkelijk aan en uit de doen is, en geen of flexibele baleinen bevat. Deze rugbandages geven meestal net genoeg steun om de dag door te komen. Onze keuze is de Lumbar Belt Lite™ rugband voor de onderrug met flexibele baleinen.

 

Voor activiteiten die wat meer vragen van de onderrug, raden we aan om voor een stevigere rugband te kiezen die meer stabiliteit biedt. De baleinen horen ook minder flexibel te zijn en de vorm van de ruggengraat te hebben. De beste onder rugbrace hiervoor is de stevige Lumbar Belt Advanced™. Deze lumbostaat voor de onderrug heeft koperen baleinen, die minder flexibel zijn en op die manier voldoende steun bieden aan jouw onderrug tijdens zwaardere activiteiten. Bovendien is er bij de Lumbar Belt Advanced™ onderrugbrace de mogelijkheid om in een van de bijgeleverde pockets een warm/koud-compres te schuiven. Zo kun je na een lange dag de kompres opwarmen en heel simpel aan de rugbrace vastmaken. Op die manier kan de bloedtoevoer van en naar de onderrug verbeteren. 

Lumbar Belt Advanced Rugbrace onderrug

 

Laat een reactie achter

×
Welcome Newcomer