🚚 Voor 18:00 besteld, morgen in huis. Gratis levering vanaf €35.

Een pijnlijke rug? Gebruik deze handige tips

We hebben allemaal wel eens last van rugpijn. Dit kan het gevolg zijn van te lang zitten of te weinig bewegen. Het wordt echter vervelend wanneer de rugpijn een dagelijks fenomeen wordt. Klinkt dit bekend in de oren? The Shape Label™ heeft vier handige tips uiteengezet die kunnen helpen om aan deze alledaagse sleur te ontsnappen.

1. BEWEEG VOLDOENDE

Bewegen, bewegen, bewegen, dat is de boodschap! Zeker voor de mensen die een zittende job hebben, is dit een heel belangrijke tip. Verplicht jezelf ieder uur eens op te staan, al is het maar voor koffie te halen. Ruil de auto in voor de fiets op een zonnige dag of probeer tijdens de middagpauze een korte wandeling te maken. Door te bewegen zullen de rugspieren meer ontwikkelen waardoor, na consistentie, de pijn aan de onderrug of schouders vanzelf zal afnemen. Het kan handig zijn om persoonlijke doelen op te stellen, zoals het behalen van 10.000 stappen per dag. Indien deze doelen behaald worden, zal dit automatisch leiden tot meer vreugde en minder pijn.

2. WERK AAN JE HOUDING

Je houding speelt een belangrijke rol als het gaat over rugpijn. Het is namelijk veel eenvoudiger om met voorovergebogen schouders voor je laptop te zitten, dan actief te letten op je manier van zitten. Het is belangrijk dat de schouders, de rug en de nek recht blijven. Wanneer je moeite hebt met het aanhouden van een correct postuur, kan een rugbrace een oplossing bieden. Een postuurcorrector doet er immers aan herinneren hoe men dan wel best zit. Het is de bedoeling dat de rugbrace enkele uren per dag wordt gedragen zodat je let op een betere houding. De andere uren van de dag zal je automatisch intensiever letten op het aanhouden van een goede houding.

3. GERICHTE OEFENINGEN TEGEN RUGPIJN

Pijn aan de rug kan soms eenvoudig verholpen worden door specifiek daarop gerichte oefeningen. The Shape Label heeft in een ander artikel de beste oefeningen tegen rugpijn op een rijtje gezet. Door specifieke oefeningen te verrichten, al dan niet met extra gewicht, worden de rugspieren getraind. Een sterkere rug resulteert in minder rugpijn. 

4. EEN COMBINATIE VAN BOVENSTAANDE TIPS

De ultieme tip voor het verhelpen van pijn aan de bovenrug, de onderrug, nek of schouders is de combinatie van bovenstaande tips. Door meer te bewegen, alsook specifiek gerichte oefeningen te doen, zal de rugpijn afnemen aangezien de rugspieren actief getraind worden. Het kan echter handig zijn om beroep te doen op een rugbrace of houdingcorrector voor momenten waarop sporten of bewegen niet kan. Hiermee wordt dan vooral gedoeld op de momenten op kantoor. Door de rugbrace enkele uren te dragen, zal een betere houding aangenomen worden die het vervolg van de dag ten goede zal komen. 

 

GERELATEERD AAN DIT ARTIKEL


Lumbar Belt Advanced Rugbrace onderrug
The Shape Label™ - Lumbar Belt Medical™ Rugbrace voor de onderrug - Rugband met baleinen

Lumbar Belt Medical™ Rugbrace

€119,95 

 

Laat een reactie achter

×
Welcome Newcomer