🚚 Voor 18:00 besteld, morgen in huis. Gratis levering vanaf €35.

Waarom een rugbrace?

De beste rugbrace voor jou

Oorzaken van rugpijn

De meerderheid van de mensen in de wereld zullen in hun leven rugpijn ervaren. Hoewel veel oorzaken van rugpijn bestaan uit letsel en aandoeningen, volgt een schokkend aantal gevallen van rugpijn uit onjuist tillen en een slechte houding. 

The Shape Label™ - Rugbrace en rugband voor de onderrug voor houding correctie en het elimineren van rugpijn

De oplossing: een rugbrace of rugband

Een oplossing tegen rugpijn is het dragen van een rugbrace. Rugbraces houden je rug in de beste positie en voorkomen belasting terwijl je zit en staat. Rugbraces zijn perfect om te dragen tijdens het werk, tijdens het sporten en voor tal van andere situaties. 

We hebben enkele voordelen voor het dragen van een rugbrace voor je op een rijtje gezet:

  1. Verbetert de houding: De menselijke wervelkolom zou in de correcte houding moeten rusten, samen met de schouders en de nek. Een verkeerde en een incorrecte houding leidt niet alleen tot rugpijn, maar ook het snel vatbaar zijn voor rugblessures.
  2. Rug en houding correctors zorgen voor een symmetrische belasting op de schouders en bovenrug. Hierdoor  verbetertde schouderuitlijning. Wat kan leiden tot verlichting van stress, spanning en stijfheid in de nek en schouders.
  3. Een goede rug corrector voorkomt dat bij langdurig schermwerk de schouders gaan afhangen en de bovenrug voorover buigt.
  4. Lichaamstaal: Met een rechte rug kom je zelfverzekerder over.
  5. Ademhalen: Door een goede houding kunt u beter ademhalen. Waardoor het lichaam meer zuurstof op kan nemen.
  6. Letselherstel: De brace kan bij blessures zorgen voor bescherming en correctie van de beschadigde spieren of gewrichten.

 

Soorten Rugbraces:

 Er zijn 4 soorten corrigerende rugbraces:

  1. Onderrug brace: gericht op het lumbale deel van de rug
  2. Bovenrug brace: gericht op het thoracale deel van de rug
  3. Schouder brace: gericht op de schouders. Vaak is een bovenrug- en een schouder brace een gecombineerd product. De meeste bovenrug braces hebben namelijk een bevestiging rond de schouders waardoor de schouders ook ondersteuning/correctie krijgen.
  4. Brace voor de gehele rug: deze braces hebben een versteviging die loopt vanaf de onderkant van de nek tot aan het onderste deel van de onderrug. Om zo de gehele wervelkolom te corrigeren. Bijvoorbeeld bij osteoporose of Spierinsufficiëntie van de wervelkolom vinden dit soort braces vaak zijn toepassing.

Elke soort kan zich weer onderscheiden in de hoeveelheid ondersteuning en de materialen waarvan de brace is gemaakt. Er is flexibele licht ondersteunde braces maar er zijn ook inflexibele zware ondersteuningen. Hieronder vind je de beste rugbraces en houding correctors van The Shape Label™ voor elke categorie.

 

Beste rugbrace voor houding correctie en nekpijn - Shoulder Brace Pro™ Rug Corrector

Shoulder Brace Pro™

 De beste rugbrace voor de bovenrug/schouders/nek

 

 

Beste rugband en lumbostaat voor de onderrug van The Shape Label™ Rugbraces

Lumbar Belt Advanced™

De beste rugbrace en rugband voor de onderrug
 
Lumbar Belt Medical™ Rugband voor de onderrug. Lumbostaat en rugbrace tegen rugpijn

Lumbar Belt Medical™

De beste lumbostaat, te gebruiken na fysische trauma's of blessures

Laat een reactie achter

×
Welcome Newcomer